Ba Huo Guan

Eén van de specialiteiten van China Body: Ba Huo Guan, in het Nederlands, Chinese Cupping, heeft een diep doordringende werking op de plek waar de cup geplaatst wordt.

Als u klachten heeft die met een "gewone" massage niet verdwijnen, zou Chinese Cupping een uitkomst kunnen zijn. Probeer het eens, en overtuig uzelf!

China Body, goed voor uw lichaam!

Chinese Cupping

Chinese Cupping
Ba Huo Guan is misschien beter bekend als Chinese Cupping. Ba Huo Guan komt oorspronkelijk uit het noorden van China waar gemakkelijk temperaturen van -40˚C of lager gehaald worden met als gevolg dat mensen last kunnen hebben van "koude wind" in spieren en gewrichten of andere klachten kunnen ondervinden.
Chinese Cupping is een speciale techniek waarbij met behulp van een klein vlammetje een vacuüm in een glazen bolletje of cup wordt gecreëerd. De cup wordt op de huid geplaatst op de plaats waar zich de "koude wind" bevindt. Het vlammetje verbrand alle zuurstof in de cup waardoor een vacuüm ontstaat. Het vacuüm zorgt er voor dat de huid in het glazen bolletje wordt opgezogen waardoor er een betere doorbloeding plaats vindt. Tijdens dit proces worden ook afvalstoffen en de slechte "Qi" uit het lichaam gezogen. De sterkte van het vacuüm en de tijdsduur zijn mede bepalend voor het uiteindelijke therapeutische effect. Een behandeling zal gemiddeld circa 15 - 30 minuten duren.
Vanzelfsprekend wordt hygiëne in acht genomen door de cups grondig te reinigen. Belangrijk te vermelden is dat bij Chinese Cupping zoals China Body die uitvoert géén sneetjes of prikjes in de huid gemaakt worden. Er is in die zin dus géén sprake van een open wond.

Chinese Cupping in meer detail
De vacuümzuigende werking zorgt er voor dat de huidporiën zich openen. Dit verbetert de doorbloeding in spieren en weefsels en werkt diep door in het lichaam. De plaats op de huid waar een cup geplaatst wordt komt meestal overeen met die van acupunctuur. Chinese Cupping wordt gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten dusdanig te behandelen dat de doorbloeding in spieren en weefsels sterk kan verbeteren en blokkades in de energiedoorstroming kunnnen worden opgeheven. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect doorgaans goed merkbaar. Chinese Cupping kan een positieve bijdrage hebben tegen bijvoorbeeld reumatische pijn, enstige hoofpijn of frozen shoulder. Door de diepe werking voelt u zicht doorgaans na een behandeling mentaal en fysiek een stuk beter en fitter; verharde spieren worden weer soepel en verklevingen worden opgeheven of verminderd. Ook het gebied tussen de wervels kan worden behandeld, tevens wordt door het vacuüm in de cup de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd. Tot slot, als u slaapproblemen heeft is er een grote kans dat u na een behandeling beter gaat slapen.

Toepasbaarheid
Door het opheffen van de energieblokkades kan Cupping doeltreffend worden toegepast bij diverse verschijnselen. China Body richt zich voornamelijk op de volgende klachten:
• spier- en gewrichtsklachten
• rugklachten en lage rugpijn
• nek- en schouderklachten
• frozen shoulder
• heupklachten
• hoofdpijn of migraine
• vocht in knie en enkel
• oppervlakkige stagnaties van Qi en bloed

Ba Huo Guan is niet toepasbaar bij

Heeft u één van onderstaande aandoeningen, meldt u dit dan vóóraf een behandeling. Bij fwijfel wordt u geadviseerd om eerst contact op te nemen met uw huisarts of behandelend arts. U dient zich ervan te hebben verzekert dat een Chinese Cupping behandeling zonder gevolgen kan worden uitgevoerd. China Body is uitdrukkelijk niet aansprakelijk te stellen voor eventuele gevolgen. In o.a. de volgende gevallen wordt Cupping niet aangeraden of zelfs niet uitgevoerd:

• bij gebruik van bloedverdunners en bij stollingsproblemen (alle vormen van bloedingen en kans op bloedingen)
• bij spataderen
• bij uitputting en vermoeidheid
• tijdens de zwangerschap
• bij afwijkende moedervlekken of andere huidafwijkingen en open wonden
• bij verbranding (o.a. door zon)
• bij zichtbare tumoren
• in geval van ziektes (o.a. tuberculose, kanker, hemofilie, erstige lever-, nier- of hartaandoeningen)
• bij spasmen en epilepsie
• bij koorts
• etc. (bij twijfel, raadpleeg vóór de behandeling uw huisarts of behandelend arts)


Na de behandeling

Het is verstandig om niet direct na de behandeling te douchen. De huidporiën staan nog open waardoor "koude wind" weer kan toenemen. Later op de dag een behandeling ondergaan? Dan liever pas de volgende dag douchen. Kleed u goed aan! Drink veel - niet koud - water, dit bevordert de afvoer van afvalstoffen. Door deze afvoer kan het zijn dat u meer moet plassen en/of dat een verkleuring van de urine optreedt.
Na een behandeling zijn vaak rode tot diep rode plekken of strepen op de huid te zien. Wees gerust, dit betekent doorgaans dat de behandeling effectief is geweest. Deze kleuring zal na enige dagen vanzelf weer verminderen en met het verminderen van de roodheid verminderen ook de klachten, de "koude wind" zal afnemen of zelfs geheel verdwijnen. Slechts in extreme gevallen van "koude wind" of een gevoelige huid is het mogelijk dat er een lichte verkleuring van de huid zichtbaar blijft.