Hoofd- en nekmassage

Uw stress laten wegmasseren? Last van hoofdpijn? Veelal spranningen die goed verholpen kunnen worden met behulp van een fijne hoofd- en nekmassage. Probeer en overtuig uzelf!

China Body, goed voor uw lichaam!

Hoofd- en nekmassage

Hoofd- en nekmassage

De gemiddelde huidige leefstijl is hectisch en stressvol. Hierdoor kunnen spanningen zich als het ware ophopen in uw hoofd- nek- en schoudergebied. Denkt u bijvoorbeeld aan langdurig of verkeerd computergebruik, een verkeerde houding tijdens een telefoongesprek, uw drukke baan, etcetera. Onderzoek toont aan dat ruim 70% van de verschijnselen voortkomt uit een vorm van stress. Zoals gezegd worden de meeste hoofd- nek en schouderklachten veroorzaakt door een teveel aan stress, met als gevolg stijve- en gespannen spieren. Door het pijnlijke gevoel neemt u een compenserende houding aan. Deze verkeerde houding zorgt voor nog meer spanning, met als gevolg nóg meer klachten.
Ook uw hoofd bevat veel gevoelige spieren en zenuwuiteinden en is daardoor goed te masseren. Door een intense, maar aandachtige en milde hoofd- en nekmassage kunnen uw spieren weer tot rust komen. Dit geeft een ontspannend gevoel en leidt daardoor tot innerlijke rust. Hierdoor kan stress, pijn, spanning en stijfheid van uw spieren afnemen. De massage heeft zo een gezonde werking op uw algehele gesteldheid. Mogelijke resultaten zijn een betere doorbloeding van uw spieren, afvoer van afvalstoffen, daling van uw hartslag en bevordering van een diepere ademhaling, dus meer zuurstofopname waardoor u zich meer bewust wordt van uw eigen lichaam. Een goede hoofd- en nekmassage kan bijdragen tot vermindering van hoofdpijn en piekeren.